.

.

dimarts, 15 de març del 2016

CLOENDA SECOND ROUND

Hui hem assistit a la cloenda del Second round al Ribera. Diferents treballs editats pels alumnes en mitjans audiovisuals recopilatoris de tot allò realitzat ens han servit per apreciar la nostra reivindicació vers les ensenyances artístiques.
Treballs:

VISITA A L' EASD

           Grups d 2n d batxillerat d.arts C i F de visita a l.Escola d.Art i Superior d Disseny de València(EASD)

           També hem aprofitat per fer una volteta pel Mercat Central!!

 
             
            I per l.espai expositiu de la CAM!!!
          Finalment hem visitat La Llotja. A les fotos es poden vore a dos mercaders fent negoci a la Sala d Contractacions. I fins i tot un MINION infiltrat al sostre de la mateixa!! Algú l.ha d salvaaaar...

 

divendres, 11 de març del 2016

XARRADA D' ANTIGUES ALUMNES

            Seguint el programa de Second Round, a les 11.10h ha donat inici al saló d'actes la xarrada d'antigues alumnes. Raquel Pau, Núria Aliaga i Paula Lapeña estan estudiant actualment a la Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) i s'han oferit amablement a contar als nostres actuals alumnes de batxillerat d'arts com són els estudis de disseny que estan cursant, com van accedir a ells i quin tipus de títol rebran al acabar-los. 

          
          Amenitzades per una currada de presentació plena d'imatges i rialles varies, ha començat a parlar Núria sobre Gràfics, la ha seguida Paula amb Moda i per últim, Raquel amb Producte que, entre altres, ens ha contat de primera mà un dels seus productes que, tenim la sort de tindre'l exposat al centre dins el projecte expositiu Second Round.


             I, és que també s'han preocupat de portar-nos treballs per a què els puguerem apreciar en directe. El puntillisme dels bombons de la bossa de Núria han sabut crear admiració i aportar un exemple clar de funcionalitat de tècniques estudiades. 

             Quan li ha tocat el torn a Paula ha resultat tendre perquè un dels treballs aportava la presència del sector infantil com a model.

               Pareixíen unes autèntiques professionals! Segur que han animat a més d'un! I, com el dilluns està programada una visita a l'EASD, ja tenim als alumnes recarregats de preguntes a resoldrer.

              Gràcies xiques per vindre i contar-nos les vostres experiències! Fins prompte!

dimarts, 8 de març del 2016

COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA DONA EN EL SECOND ROUND

             Hui hem tingut un dia especial per a commemorar el dia de la dona. Des de 1a hora ja lluïem en la solapa els mini cartells plastificats que ens havíen preparat en Disseny.


            A 3a, hem rebut la visita dels alumnes d' Infantil del Teresa Coloma. Què meravella el compartir amb els més menuts el Second round. Com gaudíen de tot allò que veïen. I, han sigut protagonistes d'una gran expectació al vore'ls passejar-se per les nostres instal·lacions, tan menudets...

             Ens hem acomiadat i tot seguit, hem pujat al saló d'actes. Teníem preparada la projecció de la pel·lícula "Frida" per a les 11.10 hores en versió original i subtitulada al valencià per Toni Garcia. La pel·lícula, estrenada al 2002, fou guanyadora de dos Òscars i un Globus d'or.


             La complicada vida i arrebatadora personalitat de la famosa pintora mexicana Frida Kahlo magníficament interpretada per Salma Hayek, la direcció d'una altra magnífica dona Julie Taymor i la música inconfundible de Chavela Vargas marcan una pel·lícula que dignifica la dona.

              I, tot seguit, una desfilada de moda del dissenyador Antoni Sanegre Bordera de nom artístic Antoni Borsad. Al ser també alumne i triar-se companyes com a models, s'ha generat tot un rebombori. Ací us deixe unes quantes imatges per a què també gaudiu.

            fotos

            Antoni també ha sabut donar el seu especial homenatge a les dones.

           I, amb aquest acte i el reportatge fotogràfic posterior (n'hi havia que aprofitar el moment: l'escenari, vestuari, complements, maquillatge,...) hem conclòs el dia de la dona en el Second round.

dimecres, 2 de març del 2016

INAUGURACIÓ SECOND ROUND AL RIBERA

       Aquest matí ha sigut frenètic, calia ultimar detalls de la exposició i teníem una agenda apretada. Inauguràvem Second round al centre!

       El programa per a hui s'ha iniciat amb una cercavila molt sonora, visual i divertida. Mira com, ens hem animat i, hem arribat fins a la porta de l'ajuntament quan teníem previst quedar-nos pel Gran teatre.
     

     
 
      
       No sé en quin país acabaran les fotos que ens hem deixar fer a tot turista que ens fotografiava sorprès! Sort que portàvem les samarretes identificatives que asenyalàven que procedíem d'un centre de secundària i que erem gent de fiar. 
       Arribats de nou al centre, hem accedit al saló d'actes per a presentar el projecte Second round. Allí ja ens esperaven un bon nodrit  d'alumnes i professors i, quan ha arribat la gent de la Universitat de València hem iniciat l'acte. La presentació ha continuat dins del nostre estil, i hem oferit una performance, fugint d'un excessiu parlament. 

       Aquesta s'ha resolt formidablement gràcies als alumnes de 1r de batxillerat d'arts més uns músics voluntaris de 2n. He de confesar-vos que ha sigut emocionant. Quin desplegament de creativitat i saber fer. Cadascú aportant la seua generant una simbiosi excepcional.

         Ja penjaré vídeo i,  no pot faltar foto del curre en el vestuari de les muses.



      S'ha de dir que, tots els nostres esforços i implicacions estaven dedicats a la memòria del nostre company Toni Garcia, al qual enyorem.

          Desprès d'un fort aplaudiment, hem proseguit la inauguració amb un recorregut alternatiu per la exposició. Us passe informació:
         



           
              Ja sabeu que, a partir d'ara podeu penjar i compartir la nostra reivindicació per l'art fent servir el facebook creat per a la ocasió.

                Una vegada acabat el recorregut gaudint de tot el desplegament d'art que han sabut fer els alumnes, ens hem tornat a reunir en el saló d'actes per a presenciar la conferència inaugural titulada "Estètiques revisades per educar en la cultura visual" de Ricard Huerta, professor d' Educació Artística en la Facultat de Magisteri de València, comissari de la exposició i, engegador del projecte.

               El nostre director Jacinto Martínez Baldó ha volgut dirigir unes paraules als assistent posant en valor el quefer dels artistes i presentant a Ricard, dins de la proximitat, com a antic company del centre. 

               La intervenció de Ricard s'ha iniciat compartint la estima i dedicació per Toni. El fet de ser artista, professor i coneixedor de l'ambient socarrat, ha facilitat una conferència entusiasta on la cultura visual i el món de la tipologia del nostre entorn més pròxim han marcat el fil argumental. 

             Un plaer Ricard! I, el dia ja no ens ha donat de més, finalitzant la inauguració amb aquest acte.